گزارش ششمین دوره مسابقات ملی دانشجویی دیوار خاک مسلح (GeoWall)

30860 Views

"ششمین دوره مسابقات ملی دانشجویی دیوار خاک مسلح (GeoWall) و نمایشگاه مهندسی خاک و پی ایران" با حمایت انجمن ژئوتکنیک ایران و با میزبانی پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی در روز پنجشنبه 4 خرداد ماه 1402 برگزار شد. 


در ششمین دوره مسابقات ملی دیوار خاک مسلح، 45 تیم از 10 استان کشور ثبت‌نام کردند و پس از طی مراحل مختلف مسابقه، در نهایت 17 تیم، در 4 خرداد 1402 به رقابت پرداختند. در این روز، پردیس شهید عباسپور میزبان بیش از 350 نفر میهمان  بود و ریاست سازمان نوسازی شهر تهران به اتفاق هیئت همراه، بازدیدی از نمایشگاه و مسابقه داشتند.
قهرمان ششمین دوره مسابقات ملّی دیوار خاک مسلّح، تیم دانشگاه علم و فرهنگ بود و تیم‌های دانشگاه شاهرود و دانشگاه آزاد بندر انزلی، موفق به کسب مقام دوم و سوم شدند. همچنین تیم شریف از دانشگاه صنعتی شریف به عنوان بهترین گزارشکار و تیم زامیاد از دانشگاه اراک جایزه زیباترین جعبه و تیم صد دروازه از دانشگاه دامغان عنوان سریعترین تیم  را کسب کردند.
این مسابقات، به عنوان اولین و تنها مسابقۀ دانشجویی ژئوتکنیکی در کشور، مطابق با استانداردهای بین‌المللی بوده و با انگیزۀ ایجاد پویایی و همکاری دانشجویان، بر پایه دانش فنی مستخرج از مهندسی خاک و پی استوار است و هدف آن، ایجاد یک رقابت سازنده در تحلیل، طراحی و ساخت یک سازه خاک مسلح می‌باشد. طبق آیین‌نامه این مسابقات، امکان مشارکت دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی رشته مهندسی عمران، در قالب تیم‌های ۳ الی ۴ نفره دانشجویی فراهم شده است. 
مسابقات دیوار خاک مسلّح در ایران، از سال 1394، هرساله به همت تعدادی از دانشجویان و با حمایت انجمن ژئوتکنیک ایران برگزار می‌شود. در این مسابقات هر تیم با ساخت یک جعبۀ چوبی با ابعاد مشخص، آن ¬را با ماسه خاکریزی و متراکم نموده و با نوارهای کاغذی مسلح می¬نماید. هدف آن است که تیم¬ها دیوار خاک مسلّح بهینه و پایداری را، برای تحمل خاک محصور شده در جعبه ماسه و نیز بارهایِ سربارِ قائم در نظر گرفته‌شده، طراحی و اجرا نمایند. یکی از معیارهای داوری، استفاده از حداقل مقدار نوارهای کاغذی مسلّح¬کننده است. از جمله سایر مواردی که در امتیاز نهایی تیم‌ها موثر خواهد بود می‌توان به زمان و توجه به خطاهای نام برده شده در آیین‌نامه اشاره کرد. هم¬چنین تیم¬ها بایستی کلیۀ فرآیندهای تحلیل و طراحی خود را، از جمله آزمایش‌های مورد نیاز و نتایج آن¬ها، تحلیل و طراحی¬ها را به¬صورت دستی و نرم¬افزاری و به شیوه‌ای مؤثر ارائه دهند. 
طبق آیین‌نامه، محدودیتی برای تعداد تیم از هر دانشگاه در مرحله‌ی اول مسابقه وجود نداشت. اما پس از بررسی گزارش کارهای اولیه، نهایتاً 17 تیم و با معرفی یکی از اساتید دانشگاه به عنوان سرپرست خود، به مرحله نهایی و رقابت در روز مسابقه راه یافتند. مرحله نهایی این مسابقات، با حضور جمع بزرگی از استادان، دانشجویان و خانواده‌های ایشان، مدیران دولتی و خصوصی، کارفرمایان و دست‌اندرکاران عرصۀ مهندسی کشور برگزار شد. 
نمایشگاه مهندسی خاک و پی ایران نیز، در کنار این دور از مسابقات، و با همراهی 20 شرکت فعال در زمینه مهندسی، از ساعت 9 الی 17 روز چهارم خرداد 1402 در مرکز همایش‌های پردیس شهید عباسپور در جریان بود. شرکت‌های حاضر در نمایشگاه، که حامی دور ششم مسابقه نیز بودند، این فرصت را داشتند تا آخرین دستاوردها و توانمندی‌های خود را، در معرض نمایش به صاحب‌نظران و تحت پوشش رسانه‌ای گسترده قرار دهند. 
برای برگزاری موفق دور ششم مسابقات ملّی دیوار خاک مسلّح، گروهی پرتلاش، مرکب از برگزارکنندگان پیشین این رویداد موسوم به کمیته سیاست‌گذاری، و همچنین کادر اجرایی متشکل از دانشجویان دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط‌زیست دانشگاه شهید بهشـتی، به مدت بیش از 6 ماه، متقبل زحمات فراوان شدند. 

در اختتامیه این رویداد بزرگ ملّی، آیین تجلیل از دکتر کامبیز بهنیا، پدر خاک مسلّح ایران با حضور جمع کثیری از پیشکسوتان و استادان مهندسی خاک و پی کشور، برگزار شد و برگزارکنندگان افتخار داشتند تا به پاس چندین دهه خدمات علمی و فنی این استاد گرانقدر، تقدیری شایسته از ایشان به عمل آورند. پیام ویدئویی از سوی پرفسور Keh-Jian (Albert) Shou نایب‌رئیس آسیایی انجمن بین‌المللی مکانیک خاک و مهندسی ژئوتکنیک، خطاب به ششمین دورۀ مسابقات ملّی دیوار خاک مسلّح ایران، بخش دیگری از مراسم اختتامیه بود.