صفحه اصلی
فارسی‌آموزانی از پنج قاره در مرکز آزفا دانشگاه شهید بهشتی
  • 21888 بازدید

مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان (آزفا) دانشگاه شهید بهشتی از مراکز پیشرو در کشور است که با هدف آموزش، گسترش و تعالی فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان تاسیس شده ‌است. در این مرکز، فارسی‌آموزانی از کشورهای مختلف، زبان فارسی را زیرنظر بهترین متخصصان، می‌آموزند.

 

دکتر مهین‌ناز میردهقان فراشاه، رئیس مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به سابقۀ تاسیس این مرکز از سال 1394 گفت: این مرکز از هنگام تأسیس خود زبان‌آموزان بسیاری را به مرحله فارسی‌آموختگی (فارغ‌التحصیلی) رسانده است. زبان‌آموزان این مرکز، در طی این سال‌ها، به‌ترتیب تعداد از بیش‌ترین به کم‌ترین، از کشورهای عراق، چین، سوریه،‌ ترکیه،‌ سنگال، یمن، هند، لبنان، کره‌جنوبی، بحرین، مجارستان، پاکستان، ارمنستان، فلسطین، سوئیس، کانادا، ویتنام، افغانستان، انگلستان، اوگاندا، ایتالیا،‌ آمریکا، برزیل،‌ تاجیکستان، رومانی، قرقیزستان، لیبی، مالزی، مراکش و نیجریه بوده‌اند.

وی افزود: در ادامۀ روند رو به رشد این مرکز و شروع دور تازه‌­ای از فعالیت‌ها از تابستان 1402، دوره­‌های متنوعی برای فارسی‌آموزان آغاز شده است. این دوره‌ها به هر دو صورت حضوری و آنلاین و متناسب با علاقه و رشته دانشگاهی فارسی‌آموزان، در قالب محتوای تخصصی مورد نیاز آنان برنامه‌ریزی شده است.

وی در ادامه به طراحی دوره‌های مختلف «ترمی»، «تک مهارتی» (شنیدن، صحبت کردن، نوشتن، خواندن، دستور و واژه)، «فارسی برای گویشوران زبان‌های خاص» (از جمله آموزش زبان فارسی برای چینی‌زبانان)، «فارسی برای اهداف ویژه»، «دور‌ه‌های فشرده‌ی نیاز محور آموزش زبان فارسی» و «دوره آمادگی برای شرکت در آزمون سامفا» (سنجش استاندارد مهارت‌های فارسی) در این مرکز اشاره نمود.

دکتر میردهقان در ادامه، با اشاره به اهداف و ماموریت‌های مرکز آزفا اعلام داشت: مرکز آزفای دانشگاه شهید بهشتی بر آن است تا با سیاست‌گذاری کلان در چهار حوزۀ آموزشی، پژوهشی، اجرایی و ارزیابی، مرکز را به جایگاه واقعی آن در سطح جهانی برساند.

عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با برشمردن برنامه‌های مرکز آزفا افزود: برای رسیدن به جایگاه معتبر بین‌المللی برنامه‌های مختلفی در مرکز در دست اجرا هستند؛ آموزش علمی و اصولی زبان فارسی با اهداف عمومی و اهداف خاص برای غیرفارسی‌زبانان؛ ارائه پژوهش­های کاربردی در جهت تدوین منابع آموزشی و کمک آموزشی متناسب با برنامه درسی مرکز، با هدف رشد و ارتقای سطح علمی و بین‌المللی دانشگاه و کشور؛ ارائه خدمات آموزشی به بخش­های مختلف دانشگاه و کشور در جهت افزایش قابلیت‌های بین‌المللی دانشگاه در راستای پاسخ به نیازهای فارسی‌آموزی، در تناسب با حوزه تخصصی مرکز و گسترش ارتباطات مرکز با مراکز آزفای داخل کشور و به صورت بین‌المللی از جمله این برنامه‌ها هستند.

رئیس مرکز آزفا از ارزیابی درونی مرکز و بهره‌گیری از نتایج آن در راستای ارتقای هرچه بیش‌تر عملکرد مرکز خبر داد و خاطر نشان کرد: این امر با مشارکت و به‌کارگیری متخصصان مقاطع دکتری و ارشد رشته آزفا در تدریس، تهیه و تدوین منابع آموزشی و دیگر اهداف مرکز برنامه‌ریزی شده و با همیاری و همفکری مسئولان محترم دانشگاه در دست اجرا است.

 

افزودن نظرات