صفحه اصلی
هفت عنوان از کتاب‌های مرکز نشر آثار علمی دانشگاه نامزد دریافت جایزه کتاب سال شدند
  • 12265 بازدید

هفت عنوان از کتاب‌های مرکز نشر آثار علمی دانشگاه شهید بهشتی نامزد دریافت چهل‌ویکمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شدند.

بر اساس اعلام مرکز نشر آثار علمی، 25 عنوان از کتاب‌های انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در چهل‌ویکمین دوره جشنواره کتاب سال ثبت و از میان آنها هفت عنوان برای دریافت جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نامزد و معرفی شدند.

در گروه ادبیات و در موضوع نقد ادبی (ترجمه)، کتاب «خیال‌پردازی ادبی: از کهن الگوها تا بوطیقای سوژه» ترجمۀ دکتر علی عباسی و دکتر فرزانه کریمیان؛ در گروه هنر و در موضوع معماری و شهرسازی کتاب «درآمدی بر روش‌ها و فنون برنامه‌ریزی، با تأکید ویژه بر برنامه‌ریزی شهری» تألیف دکتر زهره عبدی‌دانشپور؛ در گروه علوم کاربردی و در موضوع مهندسی برق، کتاب «کنترل نظارتی سیستم‌های گسسته - پیش‌آمد»، تألیف دکتر علی‌اکبر افضلیان و وحید سعیدی؛ در گروه علوم خالص و در موضوع ریاضیات، کتاب «آنالیز در گذر تاریخ»، ترجمه دکتر بیژن احمدی‌کاکاوندی و دکتر الهام نوبری؛ در موضوع فیزیک، کتاب «آشکارسازی و اندازه‌گیری تابش» ترجمه جلد اول: دکتر علی‌رضا کمالی‌اصل و حمیدرضا باغانی و ترجمه جلد دوم: دکتر مجید خرسندی؛ در موضوع زیست‌شناسی کتاب «فناوری‌های رایج در به‌نژادی مولکولی گیاهان» ترجمه دکتر ناصر فرخی و سمانه کرمی‌معلم  و همچنین در موضوع تاریخ و جغرافیا کتاب «تاریخ وصاف» تألیف دکتر احمد خاتمی، نشر مشترک با انتشارات علم به عنوان نامزدهای چهل‌ویکمین جشنوارۀ کتاب سال معرفی شدند. 

جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران یکی از جوایز مهم حوزۀ کتاب و ادبیات است که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر ساله برگزار می‌شود. در این‌ رویداد؛ آثار در ۴ رشته اصلی «علوم و فنون»، «ادبیات»، «علوم انسانی و علوم اجتماعی» و «کودک و نوجوان» که هرکدام شاخه‌های مختلف دارند رقابت می‌کنند.

براساس آیین‌نامۀ اجرایی این رویداد، بهترین کتاب‌های چاپ‌شده در موضوعات مختلف پس از بررسی استادان و صاحب‌نظران علمی و فرهنگی، انتخاب و طی مراسمی در دهۀ فجر معرفی می‌شوند. به این ترتیب هر سال وزارت ارشاد از ناشران و مؤلفان تقاضا می‌کند نسخه‌ای از آثاری را که برای نخستین بار در طول سال به چاپ رسیده‌اند، ارسال کنند.

داوری آثار کتاب ‌سال در سه‌مرحله انجام می‌شود. در مرحلۀ نخست، آثار ارسالی به جشنواره، مورد ارزیابی اولیه هیئت‌های داوری قرار می‌گیرند و پس از آن، با رأی اکثریت به مرحلۀ دوم مسابقه ارسال می‌شوند. در مرحله دوم، آثار توسط حداقل سه‌نفر از داوران انتخابی از جانب هیئت داوری که در هر موضوع مشخص، معین می‌شوند بررسی می‌شوند و کتاب‌هایی که موفق به کسب حداقل ۸۰ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز شوند، به مرحلۀ نهایی داوری راه پیدا می‌کنند. در مرحلۀ نهایی هم توسط هیئت داوران مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت، به هیئت علمی جشنواره معرفی می‌شوند.

برگزارکنندگان و نویسندگان اساس‌نامۀ جایزۀ کتاب سال می‌گویند در این‌روند داوری ۳ نکته حائز اهمیت وجود دارد؛ ارتقا بخشیدن به سطح علمی و فرهنگی کشور، سلیس بودن زبان اثر و رعایت قواعد دستور زبان فارسی و داشتن کیفیت مطلوب از نظر طبع و نکات فنی چاپ.

امید است در مراسم پایانی چهل‌ویکمین دوره جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران که در بهمن‌ماه برگزار می‌شود، این آثار برگزیده و انتخاب شوند.

 

 

افزودن نظرات